Auto
UAZ ima novi kombi za ekspediciju na kraj svijeta (VIDEO) "Buhanku" pokreće benzinski Evro 5 motor sa četiri cilindra, zapremine 2,7 litara, koji pogonsku snagu na sva četiri točkove prenosi preko petostepenog manuelnog mjenjača.
#

Uljanovski automobilski zavod - UAZ na tržište je izbacio novu verziju svog poznatog kombija SGR, u Rusiji popularno nazvanog "Buhanka" (Vekna), sa oznakom "Ekspedicija" (SGR Expedition), namijenjenog za "ekspedicije" po teškim terenima.

Ova specijalna verzija sovjetskog kombija UAZ-452, prvi put pretstavljanog 1965. godine, na ruskom tržištu se prodaje po cijeni od 975 hiljada rubalja, odnosno oko 14.000 evra, što je čini najskupljom u porodici UAZ SGR vozila.

Ono što najskulju "Veknu" razlikuje od jeftinijih verzija je čelični prtljažnik na krovu, merdevine sa zadnje strane i ojačani branici. Prednji ima kuku za vuču, a zadnji držač za rezervni točak. Tu je i čekrk za izvlačenje iz komplikovanih situacija na teško prohodnim terenima.

Sva oprema se montira u fabrici, tako da ne mora posebno da se registruje. Vozilo je dostupno samo u dvije boje: maskirnoj i narandžastoj. Ovaj UAZ je sandardno opremljen gumama BF Goodrich All-Terrainm na čeličnim felnama prečnika 16 inča, prenosi RBTH.

"Buhanku" pokreće benzinski Evro 5 motor sa četiri cilindra, zapremine 2,7 litara, koji pogonsku snagu na sva četiri točkove prenosi preko petostepenog manuelnog mjenjača.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.