9 C
Sarajevo
20.04.2024

Australac danima tukao i silovao turistkinju pa osuđen na deset godina zatvora

Australac Markus Elin Kejt Martin (Marcus Allyn Keith Martin) osuđen je na 10 godina zatvora zbog kidnapiranja i silovanja britanske turistkinje Eliše Gri (Elisha Gree) u oktobru prošle godine u toj zemlji.

Nakon što ju je prethodno prisilio da uđe u automobil, odvezao je Britanku na zabačeno mjesto, 1.500 kilometara udaljeno od Kvinslenda, gdje se nekoliko sedmica seksualno iživljavao nad njom.

Pretpostavlja se da su se njih dvoje prethodno upoznali na jednoj žurki u gradu Kuranda, gdje su odmah stupili u intimnu vezu, ali onda je počeo pakao.

- OGLAS -

Nadležni organi otkrili su da je Martin danima tukao i maltretirao djevojku, da bi joj potom pocijepao pasoš, prije nego što ju je automobilom odvezao na zabačeno mjesto na kome se dogodio zločin.

– Pocijepao joj je pasoš kako ga nikad ne bi napustila jer se bolesno zaljubio u nju i odmah planirao brak i porodicu – rekao je glavni tužilac.

Pošto ona to nije željela, Australac ju je nasilno “spakovao” u automobil, odveo na tajno mjesto, a od nje sedmicama nije bilo ni traga, ni glasa.

Nestanak turistkinje Grir redovno je punio naslovne strane tamošnjih medija, a nesretna djevojka je pet sedmica kasnije pronađena zahvaljujući prisebnosti radnika jedne benzinske pumpe.

U jednom trenutku, Martin je morao sipati gorivo. Krenuo je s Elišom s mjesta zlostavljanja ka benzinskoj pumpi. Prema riječima radnika, djevojka je izgledala šokirano i ponašala se kao zombi. Vidio je suze u njenim očima, da bi onda brzinski uletjela u automobil pošto nije bila u stanju ni da plati gorivo.

Radnik je slučaj prijavio policiji, a dramatično spašavanje dogodilo se nekoliko sati kasnije. Policija je ubrzo pronašla opisani automobil, uhapsila Martina, a djevojku koja je bila u stanju šoka odvela u bolnicu.

Australac je optužen za silovanje i oduzimanje slobode. Potom je priznao policiji da je ranije posjedovao i konzumirao drogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA