Auto
Volkswagen California T6.1 zvanično predstavljen Ranije ove godine Volkswagen je predstavio osvježenu verziju trenutne generacije modela Transporter, odnosno Transporter T6.1, uključujući i putničku verziju Multivan
#

Najnoviji član porodice T6 na redu za facelift je verzija California, a VW je sada objavio i set zvaničnih fotografija s kojima najavljuje skoru premijeru tog modela.

Kako piše portal Autonet.hr, California T6.1 je spolja preuzela glavna obilježja modela Multivan na kome se i bazira. Tačnije, promjene uključuju novu, veću masku motora, nova prednja svjetla i novi prednji branik s redizajniranim maglenkama.

Zanimljivije su novosti koje će dočekati putnike unutar vozila. Naime, prostor za boravak i spavanje unutar Californije je dodatno unapređen, a višefunkcionalna kontrolna jedinica u krovnoj konzoli je redizajnirana i digitalizovana. Kao i kod Multivana prednja armatura je dotjerana novim instrumentima i novim infotainmentom, a opcijski će biti dostupna i digitalna instrument tabla.

Od tehničkih novosti treba pomenuti novi elektromehanički upravljač koji je omogućio ugradnju pojedinih bezbjednosnih sistema kao što su pomoć za održavanje vozila u kolovoznoj traci, pomoć pri vožnji s prikolicom, pomoć pri bočnim naletima vetra i sl. California T6.1 će inače biti dostupna s 2,0 litarskim TDI motorom koji će u top varijanti razvijati snagu od 146 kW, odnosno 199 KS.

Premijera će biti održana krajem avgusta u Dizeldorfu u Njemačkoj na tamošnjem salonu kampera. Na kraju dodajmo da proizvođač kaže da je s 18.000 prodatih jedinica tokom prošle godine California najprodavaniji model u svom segmentu, a tokom prošle godine je proizvedena i jubilarni 100.000-ti primjerak. Ukupno cijela porodica Transportera je, od predstavljanja 1950, dostigla brojku od oko 12 miliona prodatih jedinica.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.