Auto
Volvo predstavio moderne električne autobuse bez vozača Podatce koji će se skupljati tijekom probnih vožnji, koristit će se za daljnje poboljšanje tehnologije, prije nego autobusi krenu na javne prometnice, javljaju Volvo i NTU.
#

Švedski proizvođač automobila Volvo u suradnji s lokalnim partnerom sigapurskim Tehnološkim Fakultetom Nanyang (NTU) predstavio je nova prometna vozila - autobuse koji će voziti bez vozača. 

Singapur je tako postao testna zona različitih prometala koja voze bez vozača, nakon što su 2016. testirani taksiji koji voze sami. 

Električni autobusi će uskoro započeti s pokusnim vožnjama, oko kampusa lokalnog sveučilišta. Podatce koji će se skupljati tijekom probnih vožnji, koristit će se za daljnje poboljšanje tehnologije, prije nego autobusi krenu na javne prometnice, javljaju Volvo i NTU.

Autobusi su dugački 12 metara, a pun kapacitet iznosi ukupno 80 putnika. Vozilo koristi manje energije nego dizelski autobusi slične veličine. Autobus je opremljen senzorima i navigacijskim sustavom kojim upravlja sustav umjetne inteligencije, prenosi Novi list.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.