Auto
Zaboravite Teslu, ovo je najimpresivniji električni auto na svijetu (VIDEO) Možda nije brži od ispaljenog metka, ali novo električno vozilo koje je ove nedjelje premijerno prikazano na sajmu u Dubaiju, može da ide 250 milja na sat ili 402 kilometra na sat!
#

Ugledni CNN ga opisuje kao "najubrzavajući auto na svijetu", iako među automobilima nije broj jedan, sigurno je među 10 najbržih automobila na planeti. U pitanju je Aspark Sova (Aspark OWL), u potpunosti električan auto koji dolazi iz japanske fabrike Aspark.

Dostiže ubrzanje od 100 km/h za nevjerovatnih 1,69 sekundi. Poređenja radi, Teslin Roudster dolazi do 100km na sat za 1,9 sekundi.

Ovaj supermoćni automobil budućnosti može da se pohvali još jednom ozbiljnom stvari. Njegova litijum-jonska baterija može da se napuni za samo 80 minuta. Domet? Više od 450 kilometara, pod uslovom da ne odlučite da ubrzate pomenutih 100km/h za 1,69 na svakoj raskrsnici. Aspark je napravio samo 50 ovih vozila, a cijena im je 3,19 miliona dolara ili nešto manje od 3 miliona evra.

Sa ovom cijenom Sova ulazi u elitni klub bogataša koji sa svojim modelima čine Rols Rojs ("Sweptail" preteranih 11,8 miliona evra), Bugatijev Centodieci (8 mil. evra), Majbahov Exelero (7,2), Kenigseg Trevita (4,3) i Lamborgini Veneno (4,1)...

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.