Auto
Zategnute su bore za kompaktni SUV Seat Atecu Seat je predstavio osvježenu Atecu, njihov prvi SUV model koji je predstavljen 2016. godine i od tada je prodan u više od 300.000 primjeraka.
# Seat

Seat je obnovio Atecu, njihov kompaktni SUV i prvi SUV uopće koji su ponudili na tržištu, a redizajn donosi aktualne dizajnerske linije i više tehnologije. Tako sada Ateca sprijeda izgleda sličnije najnovijim Seat modelima, a sada serijski dolazi s prednjim i stražnjim LED svjetlima, ali i dinamičkim žmigavcima.

Seat / 

Tu su i drugačiji branici i novi aluminijski naplatci u veličinama od 17 do 19 inča, a šira je i paleta boja koja se sastoji od 10 boja. Radi novih branika, promijenila se i dužina vozila koja sada iznosi 4.381 mm, dok su širina i visina ostale iste, a prtljažnik i dalje ima obujam od 510 litara.

Seat / 
 

U ponudi su trocilindrični jednolitreni turbo benzinci sa 110 i 115 KS u kombinaciji s ručnim mjenjačem, slijedi 1,5-litreni četverocilindrični turbo benzinac sa 150 KS koji se može dobiti s ručnim ili DSG mjenjačem, dok vrh benzinske ponude čini dvolitreni TSI sa 190 KS s 4Drive pogonom na sve kotače i DSG mjenjačem.

 
Seat / 
 

Dizel ponudu čini dvolitreni TDI koji dolazi u izvedbama sa 115 KS i ručnim mjenjačem, sa 150 KS u kombinaciji s ručnim ili DSG mjenjačem i sa 150 KS i 4Drive pogonom u kombinaciji s DSG mjenjačem.

 
Seat / 
 

Unutrašnjost je također redizajnirana, a osim kvalitetnijih materijala i novih boja, tu je i novi 9,2-inčni multimedijski sustav s prepoznavanjem glasovnih naredbi, ali i podrškom za bežično spajanje za Android Auto i Apple CarPlay. Tu su i aktualne potpore vozaču u vidu automatskog kočenja u slučaju nužde, ali i Travel Assist, Side Assist i Exit Assist, ali i Trailer Assist, odnosno sustav za pomoć prilikom manevriranja s prikolicom.

 
Seat / 
 
(Vidiauto.hr)

 

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.