Auto
49 godina star Datsun postigao rekordnu cijenu, evo u čemu je tajna I poslije skoro pola stoljeća ovaj primjerak je identičan originalnom modelu. Na njemu je izvršena samo jedna modifikacija, a njegovi prethodnici prodavani su po pet puta nižoj cijeni.
#

I poslije skoro pola stoljeća ovaj primjerak je identičan originalnom modelu. Na njemu je izvršena samo jedna modifikacija, a njegovi prethodnici prodavani su po pet puta nižoj cijeni.

Datsun 240Z prodan je prošli tjedan na aukciji na stranici Bring a Trailer za nevjerojatnih 310.000 dolara. Ovo je najveća cijena koju je dostiglo neko vozilo na ovoj stranici, čime je nadmašen rekord od 124,240 dolara, postavljen u lipnju 2019. godine, piše Fox News.

Ovaj zeleni coupe kupljen je kada je bio novi model za 3.757 dolara i ostao je u obitelji prvog vlasnika sve do prošle godine.

Auto još uvijek ima originalni motor sa šest cilindara i mjenjač s četiri brzine, a unutrašnjost mu je presvučena kožom smeđe boje. Jedina velika modifikacija je instalacija sustava za elektronsko paljenje, koji je ugradio trgovac automobilima nakon što ga je kupio od obitelji, a da bi ga zatim ponudio na aukciji.

Iako je do sada prešao 35.000 kilometara, vlasnik je o njemu pažljivo brinuo, pa ga je osiguravajuća kuća Hagerty proglasila "najoriginalnijim Datsunom 240Z koji postoji".

Ipak, do sada prodavani modeli dostizali su cijenu do 60.000 dolara, a novi rekord svjedoči o tome da je njegova popularnost narasla u posljednje vrijeme.

 

Video: 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.