Auto
Apple ponovo pokreće proizvodnju automobila Kako god bilo, činjenica je da vjerovatno ni Apple nije pretpostavljao kako će razvoj automobila postati takva trakavica.
#

Ovo će nekima zvučati kao stara vijest, a neki od uzbuđenja neće moći dočekati prvi primjer na ulici.

Kako god bilo, činjenica je da vjerovatno ni Apple nije pretpostavljao kako će razvoj automobila postati takva trakavica.

Podsjetimo, prve vijesti o razvoju automobila unutar Applea u javnost su procurile prije nešto više od šest godina. Apple se brzo suočio s brojnim problemima i pokušao probleme riješiti u saradnji s nekim autoproizvođačima, od Hyundaija preko Magne do Toyote. Na kraju je ipak odustao od svega i raspustio svoj odjel za razvoj automobila.

I baš kad se mislilo kako je ova neslavna priča došla do kraja, dogodio se filmski preokret.

Pojedini mediji iz Južne Koreje javljaju kako je Apple opet oživio odjel i pokrenuo razvoj automobila. I vjerovali ili ne, odlučio se osloniti isključivo na vlastite snage.

Ideja je ista, a to je proizvesti električni automobil opremljen sistemom autonomne vožnje. Projekt razvoja bi trebao biti gotov u naredne četiri godine, a proizvodnja bi do 2030. godine trebala dostići čak 1.5 miliona primjera godišnje.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.