Auto
Arctic Trucks izmijenio Toyotu Land Cruiser 300 Upravo to je i firma koja je predstavila sopstvenu kreaciju čiji je temelj poznat kao Toyota Land Cruiser 300, s tim da je tjunirani novitet dobio i sufiks AT35.
#

Pred nama je rezultat zanimljive transformacije Toyotinog terenca s oznakom Land Cruiser 300, kom je najniža tačka udaljena od tla, izmještena sa serijskih 230 na 270 milimetara. Za izgled legendarnog, modifikovanog Japanca je zaslužna je tjuning kuća Arctic Trucks.

Upravo to je i firma koja je predstavila sopstvenu kreaciju čiji je temelj poznat kao Toyota Land Cruiser 300, s tim da je tjunirani novitet dobio i sufiks AT35.

Prve komplete setova koji su neophodni za konverziju popularnog terenca u ekstremniju verziju podesniju za eksploataciju u još težim podnebljima, dobiće kupci s prebivalištem (sjedištem) na Srednjem istoku, ali u principu, biće ih moguće pazariti svuda gdje je bren iz Islanda i predstavljen na tržištu. Lijepa vest je to što će set za tjuning biti kompatibalan s Land Cruiserom iz serije 300 koji je pokretan bilo kojim motorom, nakon interevencije, terenac će biti s višim klirensom, širim tragom točkova, a dobiće i instalirano vitlo (vinč).

Set AT35 za Toyotu Land Cruiser 300 uključuje prednje i zadnje amortizere kao i distancere za opruge. Tu su i ojačane komponente za pričvršćivanje amortizera kao i naplaci od 17 inča, na koje kada se montiraju predviđene gume, cijeli točak bude prečnika od 35 inča.

Arctic Trucks će takođe izmijeniti i geometriju branika, proširiti trag točkova, ugraditi karoserijske dodatke koji će lukove iznad točkova učiniti masivnijim. Brzinomjer je takođe ponovo podešen, kao rezultat tjuninga. SUV će nastaviti da se oslanja na sistem prenosa snage iz serijske verzije, a koji podrazumijeva tri diferencijala i motor, bilo on benzinski ili dizel V6.

Dodatno, biće omogućeno da se u nekom kasnijem trenutku na vozilo montira i takozvani snorkel koji omogućava da motor diše i kada je donji dio vozila potopljen u vodi. Pride, trebalo bi dodati i da je vitlo u stanju da povuče terete težine do 5,6 tona.

Još u uvodu rekosmo da će klirens ovako prepravljenog Land Cruisera 300, "skočiti" s nekih 22 ili 23 centimetra na 26 ili 17 santima, a onda je red i da kažemo da trag tjuniranog terenca postaje širi za 320 milimetara, do nivoa od 1.840 milimetara. Pride, i širina vozila raste sa serijskih 1.980 mm na tjuniranih 2.140 mm.

Ulazni ugao raste sa "civilnih" 32 stepena na 37 stepeni nakon konverzije, dok izlazni ugao biva 30 stepeni, umjesto tipska 24 stepena.

Za sada nemamo podatke od Arctic Trucksa o tome koliko bi opisani set za modifikaciju popularne Toyote mogao da košta, prenosi AutoRepublika.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.