Auto
Bh. kompanija napravila blizanca Teslinog Cybertrucka Od postojećeg automobila Ford Raptor F150 ekipa iz grupacijske firme, prevođena Marijem Ćorićem kao voditeljem projekta i Milom Marić kao glavnom inženjerkom, osmislila je i tranformisala Raptora u Cybertruck.
#

"Ovaj projekt bio je velik izazov za našu firmu. Svjesni svih nepoznanica koje je nosio sa sobom, uspjeli smo ga iznijeti do samoga kraja. Sa stručnom i osposobljenom ekipom koju imamo u Starku, nismo ni sumnjali da projekt nećemo realizirati u potpunosti", rekao je Mario Ćorić, direktor firme Stark Solutions iz Mostara, piše "24sata.hr".

"Pored izazova velika motivacija u radu nam je bila pokušati napraviti nešto što dosad nismo napravili. Situacija s Covid-19, nažalost, prolongirala je prvobitne planove od četiri na osam mjeseci. Čitav proces transformacije je ispratila ekipa SyncMedia te uskoro izlaze dvije-tri epizode kroz koje će biti prikazan cijeli tijek projekta, rastavljanje, izrada, sastavljanje te sama predaja naručitelju", rekao je Ćorić.

Iako se Teslin Cybertruck kreće na električni pogon, u čiju efikasnost ćemo se uvjeriti za koju godinu, mostarski brat blizanac ipak ostaje vjeran klasičnom pogonu na fosilna goriva.

"Meni lično ovo čini ogromno zadovoljstvo jer je jedan od ciljeva Starka postati prototipna proizvodnja te da možemo odgovoriti na bilo koji zahtjev tržišta, a realizacijom ovog projekta dokazali smo sami sebi da možemo nastaviti raditi u tom smjeru. Uz primarnu proizvodnju terminala dobio sam upit: ‘Možete li napraviti cyber truck?’, nakon čega sam sa svojim timom donio odluku da prihvatimo ovaj izazov te da ćemo ga iznijeti do samoga kraja", rekao je Ćorić te nastavio:

"U budućnosti se nadam proširenju postojeće proizvodnje te zapošljavanju dodatnoga kadra potrebnih ljudi i, naravno, novim izazovima kao što je bio ovaj projekt", zaključio je Ćorić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.