Auto
Bivši F1 šampion prodaje rijetki Lamborghini Mario Andreti, svjetski automobilistički as i prvak u Formuli 1 godine 1978. godine odlučio je svoj Lamborghini Countach iz 1984. godine staviti na aukciju
#

Riječ je o modelu 5000 S koji ispod poklopca skriva 5,0 atmosferski V12 motor snage 371 KS. Treba napomenuti kako je proizveden tek 321 primjerak spomenute verzije, što znači da je riječ o pravom raritetu, a u prilog mu idu i odlična očuvanost kao i činjenica kako je na motoru odrađena „generalka”. 

Italijanska jurilica lakirana je u žarko crvenu boju, dok se u unutrašnjosti ističu bež kožna sjedala. Brojčanik stoji na prilično niskih 17,715 kilometara, što znači da je automobil u prosjeku godišnje prelazio samo 432 kilometra!

Sve to uticalo je na cijenu, pa tako u aukcijskoj kući Motor Car Gallery koja je zadužena za prodaju ističu kako će budući kupac morati keširati popriličnih 499 hiljada dolara za Andretijevu mašinu. 

Riječ je o iznosu za kojeg možete kupiti moderni Aventador SV, ali sigurno je kako je Countach puno rjeđa pojava i novom će vlasniku donijeti mnogo pažnje (ako će ga odlučiti voziti, a ne sakrivati u garaži). 

Andreti pritom ne bi trebao biti previše pogođen odlaskom Countacha iz garaže, budući da u kolekciji još uvijek ima još jedan primjerak Countacha, i to posebnu Anniversary verziju iz 1989. godine, Diablo, Murcielago, Aventador....

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.