Auto
Chevrolet ukinuo model koji je sa prekidima pravio 62 godine Prva Chevrolet Impala debitovala je 1958. kao verzija modela Bel Air.
#

Američka kompanija okončala je proizvodnju ovog automobila 27. februara, nakon nešto više od šest decenija od kada se Impala pojavila pod tim imenom.

Ipak, ovo nije prvi put da Chevrolet ukida Impalu. Prvi put je to bilo 1985, a automobil se u gami detroitskog proizvođača pojavio ponovo devedesetih, kao sportska verzija Impala SS.

Impala je sledeći put lansirana početkom 21. vijeka i zadržala se u prodaji pod tim imenom do današnjih dana.

Iz Chevroleta su saopštili da je ukudanje ovog modela uslijedilo zbog smanjenog interesovanja američkih kupaca za limuzinama.

Posljednja generacija Impale izrađivala se u pogonu Detroit-Hamtramck, a General Motors sada ulaže 2,2 milijarde dolara u tu fabriku kako bi se u njoj sklapali električni automobili nove generacije, među kojima će biti i novi GMC Hummer na struju.

Impala je tokom 2019. zabilježila pad prodaje od 20,5% u odnosu na prethodnu godinu, pa je kupcima na sjevernoameričkom tržištu isporučeno 44.978 ovih vozila.

Chevrolet za sada ne planira novi model pod imenom Impala, ali s obzirom da se u svojoj istoriji već predomišljao kada je riječ o ovom automobilu, ne isključuje se mogućnost da se u budućnosti Impale ponovo nađu na američkim putevima u nekom drugom obliku.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.