Auto
Cupra predstavila konceptno vozilo Tavascan Extreme E, reinterpretaciju modela e-CUPRA ABT XE1 (FOTO+VIDEO) Konceptno vozilo Tavascan Extreme E je opremljeno baterijom snage 54 kWh, koja je smještena iza kokpita za postizanje stvarne raspodjele težine straga te može ubrzati od 0-100 km/h za otprilike 4 sekunde, zadovoljavajući propise serije utrka

O nastupu marke Cupra na izuzetno teškom, ekstremnom offroad natjecanju pod nazivom Extreme E smo pisali u više navrata u Autozoni, a sada je Cupra objavila kako ubrizgava svoj DNK u koncept Tavascan Extreme E. Potpuno električno offroad trkaće vozilo sljedeća je faza Extreme E pustolovine ove marke, a također upućuje na jezik dizajna koji će se upotrebljavati u budućoj serijskoj proizvodnji modela Tavascan, drugog potpuno električnog modela marke koji će se dizajnirati i razvijati u Barceloni te će na europska i inozemna tržišta stići 2024. godine.

  
Konceptno vozilo Tavascan Extreme E objedinjuje potpuno novi dizajn eksterijera i stopostotni Cupra DNK te holistički pristup upotrebi prirodnih materijala, što ga čini održivijim i još lakšim za popravke i prilagodbu. 'Čvrsto vjerujemo u projekt Extreme E u cjelini', rekao je Antonino Labate, direktor marke Cupra nadležan za strategiju, poslovni razvoj i operacije.

'Elektrifikacija, održivost, ravnopravnost spolova i raznolikost zajedničke su vrijednosti marke Cupra i koncepta Extreme E. Konceptno vozilo Cupra Tavascan Extreme E jasan je dokaz napornog rada marke Cupra kako bismo se sljedeće sezone mogli natjecati.'

Vanjski dizajn

Dizajn prednjeg i stražnjeg dijela vozila značajno su se promijenili u odnosu na vozilo koje se utrkuje u prvoj sezoni natjecanja Extreme E. LED tehnologija pruža veću slobodu u proizvodnji vozila s Cupra DNK-om, dok glavna svjetla u tri skupine trokuta s obje strane omogućuju impozantniji izgled.

Osvjetljenje je postavljeno u 3D ispisani okvir – tehnologiju odabranu da konceptno vozilo CUPRA Tavascan Extreme E dobije prednost.

3D ispisani dijelovi puno su učinkovitiji jer se mogu proizvesti u svega šest sati. To znači da se tim može vrlo brzo prilagoditi promjenama, bilo da se radi o incidentu ili promjeni položaja svjetala, komponente se mogu promijeniti u vrlo kratkom vremenu bez potrebe za glomaznim i skupim alatima.

'Konceptno vozilo Cupra Tavascan Extreme E sljedeća je evolucija našeg potpuno električnog offroad trkaćeg vozila s još više Cupra DNK i dizajnom koji nagovještava budući smjer marke. No, također donosi i tehnički napredak', rekao je Xavi Serra, voditelj odjela za tehnički razvoj marke Cupra Racing.

'Konceptno vozilo Cupra Tavascan Extreme E upotrebljava lanena vlakna u izradi karoserije kako bi se poboljšala održivost i 3D ispisane elemente koje je moguće brzo rekreirati kako bi trkaće vozilo ostalo na trkaćoj stazi.'Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.