Auto
Daimler prodaje tvornicu Daimler pokreće opsežno restrukturiranje u sklopu kojeg je i rješavanje nepotrebnih kapaciteta.
# Daimler

Daimler pokreće opsežno restrukturiranje u sklopu kojeg je i rješavanje nepotrebnih kapaciteta.

Daimler je prošlog tjedna najavio opsežne promjene, koje podrazumijevaju štednju i otpuštanja s jedne, te ogromna ulaganja u nove tehnologije s druge strane. U takvom ozračju više nema mjesta za jednu tvornicu. Radi se o proizvodnim kapacitetima u Hambachu u Francuskoj, u kojima se već godinama sklapaju Smartovi automobili.

Predsjednik uprave Daimlera Ola Källenius izjavio je kako su u novonastalom ozračju prisiljeni na velika ulaganja u elektrifikaciju i digitalizaciju te kako je bitno povećati efikasnost. A to će osjetiti svi, posebno oni u tvornici u Hambachu.

Daimler / 

U službenom priopćenju kažu kako imaju dva uvjeta. "Važan cilj za nas je osigurati budućnost ove lokacije. Drugi uvjet: aktualni modeli Smarta se moraju nastaviti proizvoditi u Hambachu", izjavio je Markus Schäfer, član uprave Daimlera AG.

Tvornica je plod zajedničkog ulaganja sa švicarskim proizvođačem satova Swatch, a otvorena je 1997. godine. Od prošle godine proizvodi električni Smart EV te EQ Fortwo i Cabrio. Trenutno zapošljava 1600 radnika, a do danas su proizveli oko 2,2 milijuna automobila marke Smart.

Daimler / 

(index.hr)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.