Auto
Drastičan pad proizvodnje automobila u Njemačkoj Ključni razlozi posrtanja proizvodnje u njemačkom auto-sektoru u prošloj godini bili su pad inostrane potražnje, američka prijetnja tarifama i uvođenje strožih standarda za ispitivanje emisije izduvnih gasova
#

Automobilska industrija, kičma njemačke ekonomije, suočila se s drastičnim padom proizvodnje u drugoj polovini 2018. godine, prema najnovijim podacima njemačke Federalne kancelarije za statistiku.

 Proizvodnja automobila i auto-dijelova u Njemačkoj pala je za 7,1 odsto u drugom polugodištu 2018. godine u odnosu na prvo polugođe, prenosi "Fajnens njuz".

Pad proizvodnje u auto-sektoru povukao je sa sobom čitav njemački industrijski sektor, čija je aktivnost pala za dva odsto u drugoj polovini godine. Kada se izuzme auto-industrija, ukupna industrijska proizvodnja je smanjena za 0,9 odsto.

Ključni razlozi posrtanja proizvodnje u njemačkom auto-sektoru u prošloj godini bili su pad inostrane potražnje, američka prijetnja tarifama i uvođenje strožih standarda za ispitivanje emisije izduvnih gasova.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.