Auto
Hyundai očekuje da ove godine bude broj 1 u Evropi Korejska kompanija planira da kupcima na Starom kontinentu u 2020. isporuči više od 80.000 električnih automobila.
#

Korejska kompanija planira da kupcima na Starom kontinentu u 2020. isporuči više od 80.000 električnih automobila.

Hyundai namjerava da skrati vrijeme čekanja na isporuku naručenih električnih vozila Kona Electric, s obzirom da će ovaj model u martu početi da se izrađuje i u fabrici u Češkoj Republici a da će povećati broj isporučenih vozila iz pogona u Južnoj Koreji, prenosi B92.

Rast proizvodnje modela Kona Electric je prioritet, jer tražnja za ovim automobilom u Evropi premašuje očekivanja još od njegovog debija na tržištu 2018. godine.

Korejska kompanija želi da ove godine kupcima u Evropi isporuči više od 80.000 vozila sa "nultom emisijom", uključujući modele Kona Electric, Ioniq Electric, kao i Nexo koji za pogon koristi vodonične gorivne ćelije.   Ukoliko ispuni ovaj ambiciozni plan, Hyundai očekuje da postane broj 1 na tržištu električnim automobilima u narednih 12 mjeseci.

Krosover Kona Electric, čija proizvodnja u Češkoj startuje u martu, nudi kupcima dvije konfiguracije pogonskih baterija - bazičnu od 39 kWh i veću, kapaciteta 64 kWh.

Prva omogoćava autonomiju oko 290 km, a druga i do 450 km.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.