Auto
Jeep Compass dobija novi 1.3 turbo-benzinac Jeep je predstavio verziju Compassa za 2020. koji je osim sveže motorizacije dobio i nove sadržaje.
#

Compass za evropsko tržište se proizvodi u Italiji, u fabrici Melfi, a od sada je dostupan i sa 1.3-litarskim turbo-benzinskim motorom sa dva nivoa snage - 130 KS ili 150 KS. Najveći obrtni moment u obje verzije iznosi 270 Nm, a oba motora su dostupna sa pogonom na prednje točkove.

Osim toga, kupcima je na raspolaganju i nova verzija 1.6-litarskog turbo-dizel agregata MultiJet II sa 120 konjske snage, 320 Nm obrtnog momenta i sistemom SCR (selective catalyst reduction). I ovaj model će u početku moći da se navabi samo u varijanti sa prednjim pogonom.

Jeep je saopštio i da je model za 2020. opremljen novim Uconnect multimedijalnim sistemom, a ponuda uključuje šest novih vrsta alu-felni te novu paletu boja sa pet novih boja eksterijera: Ivory Tri-Coat, Colorado Red, Blue Italia, Blue Shade i Techno Green Metallic - koje su u ponudi i u kombinaciji sa crnim krovom.

Compass proizveden u Melfjiu stiže u evropske prodajne salone sredinom juna, u nekoliko nivoa opreme - Sport, Longitude, Night Eagle, i Limited i S.

Svi su dostupni sa efikasnim turbo benzinskim i dizel motorima, uparenim sa pogonom na prednje točkove, dok će verzije sa pogonom na sva četiri točka biti na raspolaganju u drugoj polovini ove godine.

Riječ je o takozvanim "4xe" modelima koji će imati plug-in hibridnu pogonsku tehnologiju. Elektromotor u kombinaciji sa 1.3-litarskim motorom proizvodiće ukupno 190 ili 240 KS, u zavisnosti od verzije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.