Auto
Jeste li znali: Prvi automobil ikada vozila je žena! (VIDEO) Naime kada je Karl 1888. godine konstruirao prvi automobil s tri kotača, bojao se kako još nije spreman za vožnju, ali Bertha je mislila drukčije
#

Iako mnogi muškarci danas vjeruju kako su općenito oni bolji vozači od žena, mnogi ne znaju kako je upravo žena bila ta koja je prva sjela za upravljač vozila.

Nijemac Karl Friedrich Benz smatra se jednim od začetnika autoindustrije, odnosno ere benzinskih automobila. No, zanimljivo je to što vrlo mali broj ljudi danas zna da je upravo njegova supruga Bertha Benz bila prva osoba koja je sjela za upravljač nekoga vozila.

Naime kada je Karl 1888. godine konstruirao prvi automobil s tri kotača, bojao se kako još nije spreman za vožnju, ali Bertha je mislila drukčije, piše "Autostart". 

Krenula je sa svojom dvojicom sinova na putovanje dugo 104 kilometra, iako o tomu nije obavijestila muža, u želji da posjeti svoju majku, ali i da svijetu pokaže veličanstven izum svoga supruga. Na svojem se putu od Mannheima do Pforzheima susrela s brojnim problemima, poput nedostatka goriva i mehaničkih problema, a zbog svoga zavidnog znanja o mehanici sve je lako riješila.

Po završetku putovanja koje je trajalo cijeli dan, telegramom je obavijestila muža, a isto je ponovila nekoliko dana kasnije kad se sa svojim sinovima vratila u Mannheim. Nakon toga sve ostalo je povijest, a u spomen njoj Mercedes je napravio kratki video u kojemu nas podsjeća na same početke autoindustrije.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.