Auto
Kada stiže novi Mini? Nova generacija Minija se očekuje tokom 2023. godine, ali prema izjavama Bernda Kerbera iz Minija, moguće je da će dizajn novog Minija biti potpuno drugačiji.
#

Moderni modeli Minija donose onaj poznati retro izgled i bez obzira koju generaciju modela Mini pogledate, odmah znate o čemu je reč.

Često se Mini upoređuje s Porscheom 911, jer su oba modela ikone svojih proizvođača i teško ih je puno promeniti, jer su kupci navikli na dizajnerske linije, piše Autoblog.

Međutim, Bernd Kerber, direktor u Miniju, najavljuje da će nasljednik trovratne verzije Minija biti predstavljen tokom 2023. godine i da će napraviti najveći korak napred u dizajnu u posljednjih 20 godina.

A da će to biti vrlo teško govore i izjave Olivera Heilmera, glavnog dizajnera, koji bi želio da bude oprezniji oko dizajna i da ne radi prevelike korake.

Prema dosadašnjim saznanjima novi Mini bi dimenzijama mogao da bude manji od aktuelne generacije, a nudiće se u nekoliko električnih verzija, ali u ponudi će i dalje ostati modeli s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Uz novi Mini s 3 vrata, priprema se i novi Countryman, a kako bi u budućnosti mogli da izgledaju novi Mini modeli može se videti na modelu Vision Urbanaut EV Concept.

Naravno, s njega će se koristiti dizajnerski detalji, ali osnovne linije ili dizajnerski detalji će se sigurno koristiti u budućim modelima. Sada preostaje samo čekanje do prvih zvaničnih fotografija, pa da vidimo da li će nas Mini šokirati ili prijatno iznenaditi.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.