Auto
Kako će pandemija virusa korona uticati na dizajn automobila? Osim što je pozatvarala fabrike najvećih proizvođača, pandemija korona virusa mogla bi imati i dugotrajniji uticaj na autoindustriju. Po mišljenju dizajnera, vozačima će u budućnosti biti najvažniji sigurnost i luksuz, i to će najpre uticati na dizaj
# Agencija

Osim što je pozatvarala fabrike najvećih proizvođača, pandemija korona virusa mogla bi imati i dugotrajniji uticaj na autoindustriju. Po mišljenju dizajnera, vozačima će u budućnosti biti najvažniji sigurnost i luksuz, i to će najpre uticati na dizajn automobila.

Prije svega, proizvođači će se potruditi da obezbede zdraviji enterijer. Brojne kompanije već nude napredne sisteme za vazdušno filtriranje, a u Jaguar-Land Roveru primećuju da bi ultravioletna svjetlosna tehnologija, ugrađena u sistem za kontrolu klime, mogla da neutrališe štetne patogene.

Ovaj brend već eksperimentiše sa korišćenjem ultraljubičastih zraka radi zaustavljanja širenja bakterija i virusa. S druge strane, Mercedes isprobava i tehnologije koje bi mogle poboljšati kvalitet vazduha izvan kabine.

Njemački brend o tome još ne iznosi previše detalja, ali je nagovestio da kompanija razmatra ideju o proizvodnji automobila sa tehnologijom prečišćavanja vazduha.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.