Auto
Klima u automobilu je prestala hladiti! Evo šta trebate napraviti! Imate li relativno novi ili stariji automobil kojemu je prije par dana, baš kada su počele ove visoke dnevne temperature, jednostavno ugrađena klima prestala hladiti, zaista nemate sreće.
# Pixabay

Iz otvora za ventilaciju ne izlazi rashlađen zrak? Do sada niste imali nikakvih problema s auto-klimom i sada ne znate što napraviti! Imamo mi odgovor na ovakva pitanja…

Savjetujemo da prepustite svoj automobil u ruke stručnjaka specijaliziranog za popravak automobilskih klima uređaja koji ima dugogodišnje iskustvo. Bez obzira na godište vašeg automobila svake se godine gubi od 3 do 8% plina u rashladnom sustavu te opada njegova učinkovitost. Serviser treba vidjeti gdje je kvar, možda kompresor radi, ali je plin izašao iz sustava, pa zato ne može hladiti zrak u unutrašnjosti kabine vozila. U svakom slučaju stručnjak će vam napuniti klimu s plinom i kontrastom, te ćete za dan-dva biti pozvani na kontrolu kako bi mogli vidjeti na kojem mjestu plin izlazi te preporučiti način popravka.

Punjenje klime plinom bez kontrasta trenutačno košta od 150 do 250 kuna, a cijena popravka ovisi naravno o težini kvara, a koja se može odrediti tek po dijagnozi. Prilikom servisa rashladni plin se izvlači iz sustava te se iz njega odstranjuju nečistoće i vlaga. Sustav se vakuumira kako bi se uklonila vlaga iz sustava i ponovno puni recikliranim i pročišćenim plinom te nadopunjuje novim po potrebi.

Osim plina sustav se puni i uljem za podmazivanje kompresora. Plinu se dodaje kontrastno sredstvo koje olakšava provjeru nepropusnosti sustava. Preporuka je servis napraviti svake dvije godine.

(automobili.klik.hr)

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.