Auto
Klima u automobilu je prestala hladiti! Evo što trebate napraviti!
#

Iz otvora za ventilaciju ne izlazi rashlađen zrak? Do sada niste imali nikakvih problema s auto-klimom i sada ne znate što napraviti! Imamo mi odgovor na ovakva pitanja…

Savjetujemo da prepustite svoj automobil u ruke stručnjaka specijaliziranog za popravak automobilskih klima uređaja koji ima dugogodišnje iskustvo. Bez obzira na godište vašeg automobila svake se godine gubi od 3 do 8% plina u rashladnom sustavu te opada njegova učinkovitost. Serviser treba vidjeti gdje je kvar, možda kompresor radi, ali je plin izašao iz sustava, pa zato ne može hladiti zrak u unutrašnjosti kabine vozila. U svakom slučaju stručnjak će vam napuniti klimu s plinom i kontrastom, te ćete za dan-dva biti pozvani na kontrolu kako bi mogli vidjeti na kojem mjestu plin izlazi te preporučiti način popravka.

Punjenje klime plinom bez kontrasta trenutačno košta od 150 do 250 kuna, a cijena popravka ovisi naravno o težini kvara, a koja se može odrediti tek po dijagnozi. Prilikom servisa rashladni plin se izvlači iz sustava te se iz njega odstranjuju nečistoće i vlaga. Sustav se vakuumira kako bi se uklonila vlaga iz sustava i ponovno puni recikliranim i pročišćenim plinom te nadopunjuje novim po potrebi.

Osim plina sustav se puni i uljem za podmazivanje kompresora. Plinu se dodaje kontrastno sredstvo koje olakšava provjeru nepropusnosti sustava. Preporuka je servis napraviti svake dvije godine.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.