Auto
Koje će boje automobila biti u trendu 2022. godine U proteklim godinama siva je pratila crnu, a potom je bijela boja preuzela primat kao omiljena kod kupaca...
#

I dok su tokom prošle godine najpopularnije boje za automobile bile bijela, crna i tamnosiva, prema predviđanjima BASF-a, 2022. će donijeti nove trendove.

Tamnosiva boja će ostati u igri, ali će joj se pridružiti sivo-zelena i bež, prenosi "Nova.rs".

U proteklim godinama siva je pratila crnu, a potom je bijela boja preuzela primat kao omiljena kod kupaca. Ipak, dok siva i dalje opstaje, crna i bijela polako gube na popularnosti.

Da li će sivo-zelena, tamnosiva i bež uspjeti da zamijene favorite iz proteklih godina?

Proizvođači boja iz BASF-a svakako vjeruju u to. Mekše, više prirodne i manje upadljive, ove tri boje su više usklađene sa tranzicijom ka električnim automobilima i ekološkom osviještenosti kupaca, smatraju u ovoj kompaniji.

Kako piše “Autocar”, paleta boja u Volvou i Polestaru sadrži nove boje, a pogotovo zelene nijanse. To možemo vidjeti i kod novih Hyundai modela, a ovaj brend se također smatra trendseterom. Uostalom, šta će biti znat ćemo već u prvih nekoliko mjeseci 2022. jer se očekuje puno premijera novih modela.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.