12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Čolpa: Srbijanski ministar Vulin najavljuje agresiju

Velikosrpski projekat nije uspio obrisati granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije devedesetih godina kada su iza sebe imali kompletnu JNA. Mi u Bosni i Hercegovini teških devedesetih godina nismo se bojali Živote Panića i Aleksandra Vasiljevića, a kao sada bi se trebali plašiti Vulina, koji je bio nesposoban da služi vojni rok. U BiH su prošla vremena straha od velikosrpskog projekta.

Podanički odnos predsjedavajućeg Predsjedništva BiH prema ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, kojeg je danas Milorad Dodik obavijestio kako nije dozvolio da vojska BiH bude na granici sa Srbijom je uvredljiv i ponižavajući za sve nas u BiH. Pogotovo što predsjedavajući Predsjedništva BiH podnosi izvještaj ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, koji nema mogućnosti da kroči na tlo Kosova u koje se zaklinje da je srpska zemlja.

Vulinova izjava da između Srbije i Republike Srpske ne postoji granica je udar na teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, i to bez ikakve potrebe, ali, nažalost, ni Vulin ni Dodik zbog to u ovom trenutku neće odgovarati, jer državne institucije Bosne i Hercegovine, opterećene korumpiranim i zlonamjernim političarima u ovom trenutku nemaju snage da se odupru neprijateljskom odnosu dvojca prema Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

- OGLAS -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA