Auto
Krenula proizvodnja najprodavanije Toyote u Europi Toyota je pokrenula proizvodnju nove generacije Yarisa.
# Toyota

Toyota je pokrenula proizvodnju nove generacije Yarisa.

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) je pokrenula proizvodnju nove generacije Yarisa u svojem proizvodnom pogonu u Valenciennesu u sjevernoj Francuskoj.

Yaris je prvi kompaktni automobil izgrađen na novoj globalnoj platformi (Toyota New Global Architecture -TNGA) GA-B, koja predstavlja temelj za unaprijeđene dinamičke karakteristike. TMMF je četvrta tvornica u Europi koja je uvela proizvodnju vozila na novoj platformi, nakon turskih pogona (C-HR i Corolla Sedan), britanskih u Burnastonu (Corolla Hatchback i Touring Sports) i ruskih (Camry i RAV4). Također, Yaris se oprema zadnjom generacijom 1,5-litarskog motora koji se isto proizvodi u Europi – u Toyota Motor Manufacturing Poland.

U TMMF je dodatno uloženo oko 300 milijuna eura, što je pola početnog ulaganja TMMF-a. Svi proizvodni pogoni su osuvremenjeni novom opremom i tehnologijom radi bolje ergonomije i kvalitetnijeg rada. Najveće izmjene su uvedene u radionice za plastiku koje su proširene za dodatnih 3.500 m2 radi smještanja novih pogona za brizganje i bojanje, čime je omogućena vlastita proizvodnja novih plastičnih dijelova. TMMF očekuje da ukupni broj stalnih zaposlenika dosegne 3600 do kraja ove godine. Podsjetimo, u istoj tvornici će se proizvoditi i Yaris Cross, i to od polovice iduće godine nakon još 100 milijuna eura ulaganja u proizvodne kapacitete.

(Index.hr)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.