Auto
Legendarni 500 nastavlja da oduševljava svojim vanvremenskim stilom Duže od 50 godina Fiat predstavlja ikonu stila. Nova generacija Fiat 500 i dalje ide u korak sa modernim i popularnim, ali posjeduje i dozu smjelosti.

Novi model 500 je "osvjetlao" svakodnevne živote i ulice cijelog svijeta, postavši kul rješenje za urbanu mobilnost širom svijeta. Danas je on najinternacionalniji FIAT model, koji se prodaje u više od 100 zemalja širom svijeta, sa 80% modela prodatih izvan Italije. Od 2007. do danas, proizvedeno je ukupno više od 2.110.000 FIAT 500 automobila, a taj broj se povećava na 6 miliona kada se dodaju preteče ovog modela koje su proizvedene između 1957. i 1977. godine. Sve ovo čini 500 jednim od najprodavanijih modela kompanije Fiat u njenoj istoriji.".

Legendarni 500 nastavlja da oduševljava svojim vanvremenskim stilom i POP suštinom, sa svojim uglađenim i zaobljenim linijama, i izaziva osmijeh na licima ljudi na putevima širom svijeta. Bez sumnje, tajna uspjeha ovog modela uključuje i niz od više od 30 specijalnih serija koje su zasnovane na FIAT 500 i Abart 595 modelima i koje su se pojavile od 2007. do danas. Zapravo, iako je uvijek ostao vjeran svom identitetu, FIAT 500 takođe se preobrazio u automobil sposoban da zagazi u nove teritorije, kao što su tehnologija, moda i dizajn luksuznih jahti. Stvarajući tako nove ciljeve koje treba postići, model je uspio da se neprestano osvježava, a da opet zadrži svoj status vanvremenske legende. Ova strategija potvrdila je svoju uspješnost u 2018. godini, uz specijalne serije 500 Mirror, 500 Collezione i 500 Spiaggina '58. Kao kruna postignuća u 2018. godini, koja je zaista bila odlična godina, prošlog decembra najavljeno je da će 10. februara, kao dio izložbe "Vrijednost dobrog dizajna", klasični model serije FIAT 500 F kojeg je kupio Muzej moderne umjetnosti u Njujorku biti javno izložen po prvi put. Ovim je potvrđen njegov simbolični značaj u pogledu svjetske scene dizajna.

 

Prva specijalno izdanje koje je imalo premijeru u 2018. godini bio je visoko-tehnološki 500 Mirror koji je Luka Napolitano (Luca Napolitano) predstavio putem virtuelne konferencije za medije u januaru, otkrivajući potencijal nove porodice modela 500 Mirror pred 200 novinara iz cijele Evrope, povezanih virtuelno preko video linka, kao i pred ostalih 1.500 koji su se uključili tokom naredna 72 sata. Inovativna serija potvrdila je tradicionalnu otvorenost kompanije Fiat prema sve naprednijoj visokoj tehnologiji koja olakšava život i vozačima i putnicima. Posebno govoreći, kao dio standardnog paketa opreme, specijalna serija Mirror sa modelima 500, 500X i 500L uključivala je inovativni sistem ekrana osjetljivog na dodir UconnectTM HD LIVE od 7 inča, uz već konfigurisanu Apple CarPlay* platformu i kompatibilnost sa Android AutoTM platformom. Prepoznatljivi po svojim ekskluzivnim tamno plavim uniformama koje jasno pozivaju estetiku tehnologije i povezanosti, tri modela specijalne serije Mirror takođe su predstavljala i premijeru sistema Mopar Connect za pomoć na putu i servise vertikalne kontrole u realnom vremenu kojima se može pristupiti putem pametnog telefona.

 

Od tehnoloških inovacija verzija serije Mirror, došlo se do sofisticirane visoke mode, neodvojive od prirode specijalne serije modela 500 Collezione Primavera i 500 Collezione Autunno, koji su označili povratak brenda Fiat u svijet visoke mode. Ovo je bilo prvo polje na kom se model oprobao uz veliki uspjeh od svojih najranijih dana, pomoću specijalnih serija 500C by Gucci i 500 by Diesel. Dvije nove specijalne serije modela 500 Collezione pozdravile su dolazak proljeća i jeseni svojim prepoznatljivim šarama, svaka upečatljiva po svojoj posebnoj uniformi i ekskluzivnoj kombinaciji boja i materijala - jedna u ženstvenijoj, a druga u muževnijoj varijanti.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.