Auto
Najbrži serijski auto: Bentley Continental srušio rekord Pikes Peaka Bez obzira na to što je auto težak više od dvije tone, Millen je lako skinuo rekord koji je dotad držao Porsche modelom 911 Turbo S iz 2015. godine i to s vremenom 10:18,488
#

Bentley se posljednjih nekoliko godina vraća na stare 'staze slave' u utrkama. Naime, prošle godine je poslao luksuzni SUV Bentaygu na Pikes Peak kako bi oborio svjetski rekord za najbrži SUV u toj legendarnoj utrci i to je postigao vremenom 10:49,9, što je čak dvije minute brže od prethodnog nositelja rekorda. No Britanci tu ne staju jer su i ove godine 'napali' rekord, ali za najbrži serijski automobil. 

 - Najbrži serijski auto: Bentley Continental srušio rekord Pikes Peaka

Ovaj put vozač Rhys Millen našao se za volanom Continentala GT-a, koji je imao samo dodan sigurnosni kavez, sportsko sjedalo i aparat za gašenje požara. Bez obzira na to što je auto težak više od dvije tone, Millen je lako skinuo rekord koji je dotad držao Porsche modelom 911 Turbo S iz 2015. godine i to s vremenom 10:18,488.

 
S obzirom na to kako je krenulo, možemo samo čekati što će Bentley sljedeće 'napasti', a uskoro se očekuje i cijela snimka vožnje Continentala GT-a iz unutrašnjosti auta.

 

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.