5 C
Sarajevo
27.04.2024

Vlada KS odobrila nabavku medicinske opreme. KCUS-u 80.000 KM

Vlada Kantona Sarajevo odobrila je na današnjoj sjednici nabavku medicinske opreme prema iskazanim potrebama pet javnih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač ili suosnivač Kanton Sarajevo.

Riječ je o sufinansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS u vrijednosti 200.000 KM, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 80.000 KM, te Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu u vrijednosti 20.000 KM, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Također će biti finansirana nabavka medicinske opreme u vrijednosti 27.619,02 KM za JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, te 40.000 KM za JU Zavod za medicinu rada KS.

Navedena finansijska sredstva izdvojit će se iz budžeta KS.

- OGLAS -

Vlada je danas dala saglasnost JU Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme inženjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike, kao i specijaliste medicine rada na vremenski period do jedne godine, a kako bi se osigurao nesmetan rad ove ustanove.

Također je data saglasnost Javnoj ustanovi “Kantonalni centar za socijalni rad” za prijem dva radnika u radni odnos, na neodređeno vrijeme i to po jednog “stručnog saradnika – psihologa” u službama socijalne zaštite općina Hadžići i Stari Grad, nakon sporazumnog prestanka radnog odnosa uposlenih na tim radnim mjestima.

Saglasnost za prijem stručnog saradnika-psihologa u radni odnos na određeno vrijeme, do tri mjeseca, data je Kantonalnoj javnoj ustanovi “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba”, u kojoj trenutno nema angažovanog psihologa.

U procedurama prijema uposlenika navedene ustanove dužne su ispoštovati sve zakonske i podzakonske propise, navodi se u saopćenju Služba za protokol i press KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA