Auto
Nissan zbog pandemije očekuje 6,35 milijardi dolara gubitka Nissan procjenjuje da će mu godišnji neto gubitak iznositi 6,35 milijardi dolara, zbog pada prodaje tijekom pandemije koronavirusa, objavila je ta kompanija u utorak.
# EPA

Nissan procjenjuje da će mu godišnji neto gubitak iznositi 6,35 milijardi dolara, zbog pada prodaje tijekom pandemije koronavirusa, objavila je ta kompanija u utorak.

"Kako bi ograničila širenje zaraze kompanija je obustavila proizvodnju u proizvodnim pogonima širom svijeta", navodi se u priopćenju kompanije. 

Dodaje se kako su Nissanove tvornice nakon toga nastavile s proizvodnjom, ali sučeljene sa smanjenom iskoristivošću kapaciteta zbog smanjene prodaje.

Problemi nakon uhićenja bivšeg čelnika

Uz krizu s koronavirusom, Nissan je uzdrman i ozbiljnim financijskim problemima nakon uhićenja bivšeg čelnika Carlosa Ghosna u studenom 2018. godine, optuženog za kršenje povjerenja i krivotvorenje financijskih dokumenata u prijavi svojih prihoda. On je više puta zanijekao te optužbe.

Dok je u prosincu čekao suđenje u Japanu, Ghosn, bivši francusko-brazilski čelnik saveza Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, pobjegao je u Libanon. Libanon nema ugovor o izručenju s Japanom.

Ghosn je rekao da je pobjegao od "nepravde i progona" u Japanu.

Prije dva desetljeća Renault je Ghosna poslao u Nissan u sklopu udruživanja te je pomogao oporavku proizvođača koji je tada bio na rubu bankrota.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.