Auto
Novi Audi S1 ipak neće stići na tržište Po svemu sudeći, novi Audi će ostati top modelom. Uz 2-litrenog turbobenzinca, istog kakvog koristi i Volkswagen Polo GTI, s 200 KS i 320 Nm, do stotke stiže za 6,5 sekundi.
#

Peter Oberndorfer, glasnogovornik firme iz Ingolstadta, potvrdio je kako Audi S1 ipak neće stići na tržište, jer razvoj previše košta.

‘Audi S1 prve generacije pokazao se velikom investicijom. Stvorili smo automobil koji nudi puno zabave u malom pakiranju. Imam jednog  i svaki put uživam u vožnji njime, ali takav model nije finansijski isplativ pa nam trenutačno razvoj novog nije u fokusu, a vjerovatno neće ni biti.’ – rekao je Peter Oberndorfer.

Po svemu sudeći, novi Audi A1 40 TFSI tako će ostati top modelom. Uz 2-litrenog turbobenzinca, istog kakvog koristi i Volkswagen Polo GTI, s 200 KS i 320 Nm, do stotke stiže za 6,5 sekundi. Prema prvim najavama novi Audi S1 trebao je koristiti 2-litrenog turbobenzinca sa 250 KS, a pogon je trebao biti na sve točkove Quattro, što bi mu omogućavalo da do stotke stigne za oko 5,5 sekundi.

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.