Auto
Novi Ford Bronco stiže u Evropu? Ford Europe najavljuje potencijalni dolazak Bronco modela u Evropu po cijeni od 30.000 eura jer se smatra da bi imao odlične rezultate.
#

Ford je u julu 2020. vratio u život čuveno ime iz svoje prošlosti, a kao što znate Bronco je jedno od najčuvenijih imena iz istorije američke auto-industrije i najprepoznatljivija je njegova prva generacija koja se proizvodila šezdesetih i sedamdesetih godina 20. vijeka, na čiji dizajn se nadovezuje i novi model.

Ford Europe najavljuje potencijalni dolazak Bronco modela u Evropu po cijeni od 30.000 eura jer se smatra da bi imao odlične rezultate.

Novi Ford Bronco se vraća na scenu u tradicionalnoj verziji sa dvoje vrata, u kojoj se proizvodio od svojih početaka prije više od pola vijeka, ali i u praktičnijoj i komfornijoj varijanti sa četvero vrata, prenosi B92.

Osim te dvije opcije, kupcima će na raspolaganju biti i kompaktniji i urbaniji Bronco Sport, takođe sa četvero vrata.

Ford je za pogon savremene verzije modela Bronco odabrao dva motora. Osnovnu varijantu pokreće 4-cilindarski 2.3-litarski EcoBoost sa 270 KS i 420 Nm, a na raspolaganju je i 2.7 V6 koji isporučuje 310 konjskih snaga i 542 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.