Auto
Novi Kia Soul, dobio novi dizajn Od prvog dana kad se Kia Soul pojavio na tržištu kupce je mamio originalnim dizajnom, a iznimka nije ni model treće generacije predstavljen u Los Angelesu.
#

Prvi Kia Soul na tržištu se zadržao od 2009. do 2013., a druga generacija odlazi u zaborav u zadnjim danima ove godine. Treći je donio značajan dizajnerski preokret, iako je osnovna misao vodilja kad je koncepcija u pitanju ostala nepromijenjena. I dalje je kutijastog dizajna, ali vješto upakovanog brojnim trendovskim detaljima, koji garantuju izvrsnu funkcionalnost i iskorištenost prostora. Već na prvi pogled dizajn je značajno oštriji, a iznutra donosi razigranu armaturu i brojne gadgete važne za komfor i sigurnost. Opremljeniji modeli imaju 10.25-inčni ekran na vrhu središnje konzole i Harman Kardon ozvučenje sa 10 zvučnika i subwooferom ukupne snage 640 W.

Bazni model za pogon koristi atmosferskog benzinca 2.0 sa 150 KS i 178 Nm, koji se nudi uz ručni mjenjač ili automatski IVT (Intelligent Variable Transmission). Zahtjevnijim kupcima nudi se 1.6-litreni turbobenzinac sa 200 KS i 264 Nm, koji snagu prenosi putem  automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Ali, prava zvijezda je Kia Soul EV, s elektromotorom koji razvija 200 KS i 394 Nm, a snagu crpi iz baterijskog paketa kapaciteta 64 kWh.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.