11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Najbolji skakači 453. put u historiji skaču sa Starog mosta

Generalni pokrovitelj je, kako je to prije godinu prorekao Semir Drljević – Lovac, novi član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Partner je i Olimpijski komitet, a skokove su i ove godine podržali brojni sponzori. 

U sklopu manifestacije posjetioci će i ovog puta piti kafu iz Vispak džezve, već deceniju i po najveće džezve na svijetu. Otvorit će se i nedavno uspostavljeni Zip line od Lučkog do Starog mosta. U subotu navečer, prikazat će se dokumentarac Jimmyja Jamesa pod nazivom Antifašista, i to povodom Dan ustanka naroda BiH.

U planu je i koncert i promocija novog materijala Mo Army benda. Organizovat će se i turnir u tavli, dok će manifestaciju zaključiti skokovi sa bakljama. 

- OGLAS -

I ove godine očekuju se skakači iz svih dijelova bivše države, kao i veliki broj posjetilaca. Tačan broj skakača do nedjelje je nemoguće kazati.

Predsjednik Kluba skakača Semir Drljević – Lovac ponovo je kritikovao odnos vlasti, koja se prema Starom mostu ne odnosi na način kako bi trebalo. Ukazao je na problem smeća i prljavštine na platou ispod mosta.

„Odavno vjerujemo da je Stari most simbol bijele magije. Isto tako vjerujemo i u crnu magiju. Ona dolazi sa svih strana, pa je ispod i oko mosta mnogo prljavštine, smeća i peksinluka. Ali ne brine to skakače. Kažu da će ako bude trebalo, skakati i u piralen“, rekao je Drljević.

Za nedjelju je najavljeno olujno nevrijeme u popodnevnim satima.

„Mi bismo ga da nije, možda i dozvali. Šampion sustiže živog i zdravog šampiona. Dolazimo do te magične brojke 13. Za publiku će broj ulaznica biti ograničen. Pamtimo i skokove kada ih niko nije gledao. Padale su granate i svi su bili pobjednici“, dodao je.

Imena članova žirija zbog specifičnosti situacije (Lorens Listo ugrozio Emira Balića), još nisu poznata. 

Britanac Jimmy James sretan je što je nakon dugo godina ponovo u Mostaru sa svojim prijateljima koje je upoznao u najtežim danima za grad. Emocije naviru. Kaže da će biti dirljivo na projekciji njegovog filma o stradanju Mostara.

O novom materijalu Mo Army benda na kojem će se naći slavne kompozicije nastale u najtežim danima za Mostar, govorio je lider benda Saša Đermanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA