Auto
Ovaj unikatni Rolls Royce nitko ne želi, čak ni uz prepolovljenu cijenu Radi se o prelijepom kabrioletu bezvremenskog dizajna i vrhunske kvalitete iza kojeg stoje slavna imena.
# Al Ain Class Motors

Radi se o prelijepom kabrioletu bezvremenskog dizajna i vrhunske kvalitete iza kojeg stoje slavna imena.

Rolls Royce Drophead Coupe je sam po sebi automobil snova, automobil bezgraničnog luksuza, stila i paprene cijene. Poznatom kolekcionaru Rollandu Hallu to nije bilo dosta pa je naručio unikatnu izvedbu kojoj će se diviti cijeli svijet. U priču se uključio Pininfarina i stvoren je unikatni Hyperion, hiperluksuzni dvosjed s karbonskim odijelom. Nije poznato koliko je to zadovoljstvo Hall platio, ali se zna da ga je godinu dana kasnije prodao za čak 4 milijuna GBP, što je ogroman iznos danas.

Al Ain Class Motors / 

I tu kreću problemi. Jer od tada automobil ne izaziva veliki interes potencijalnih kupaca te mu cijena, suprotno svim očekivanjima, stagnira, pa i pada. Od 2012. godine se nalazi u ponudi kuće Al Ain Class Motors iz Dubaija, a tamo je i danas. Nude ga i na njemačkoj Mobile.de platformi, a trenutna cijena je 2,185 miliona eura.

Al Ain Class Motors / 

Podsjetimo, ovaj dizajnerski unikat ima Phantomovu osnovu uključujući 6.75 V12 motor s preko 450 KS. Nažalost, u 12 godina postojanja prešao je tek stotinjak kilometara. Šteta.

Al Ain Class Motors / 

(Index.hr)

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.