Auto
Ovako će izgledati leteći Ferrari? Neke stvari koje se tiču budućnosti Ferrarija već su nam poznate: u narednim godinama ćemo vidjeti još hibrida, počevši sa SF90 Stradale ove, dok se 2022. godine očekuje prvi SUV model koji će se zvati Purosangue.
#

Neke stvari koje se tiču budućnosti Ferrarija već su nam poznate: u narednim godinama ćemo vidjeti još hibrida, počevši sa SF90 Stradale ove, dok se 2022. godine očekuje prvi SUV model koji će se zvati Purosangue.

Iako u Maranelu još uvijek nisu počeli da rade na letećim automobilima, vizija jednog takvog Ferrarija upravo se pojavila.

Italijanski studio "Lazzarini Design" objavio je video animaciju futurističkog letećeg automobila, nazvanog FD-One.

Ovaj "automobil" ima tri propelera, a njegov dizajn je inspirisan trkačkim modelima iz pedesetih godina 20. vijeka.

Izgledom podsjeća na Ferrari 500, trkački automobil Formule 2 kojim je Alberto Askari osvojio svoje prve dvije titule svjetskog šampiona Formule 1, 1952. i 1953. godine.

Leteći Ferrari FD-One bi trebalo da ima tri koaksijalna električna propelera koja pokreće V12 motor, sa tri odvojena akumulatora.

Iz kompanije "Lazzarini" navode da je vozilo dugačko nešto više od sedam metara I lakše od 1.000 kilograma, kao i da može da dostigne brzinu od 500 kilometara na čas, pa se čini da otvorena pilotska kabina možda baš i nije najbolje rješenje.

"Lazzarini" trenutno traži investitore koji su spremni da ulože novac u izgradnju prototipa prvog letećeg Ferrarija.

Video: 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.