Auto
Ovo bi mogao postati najskuplji Porsche ikada prodat (FOTO+VIDEO) Automobil će biti izložen na aukciji od strane RM Sotheby'sa sredinom avgusta u Montereyu, u Kaliforniji

Porsche Type 64 izgleda kao dječji glineni model modernog Porschea. To je bio rani pokušaj Ferdinanda Porschea u sportskom automobilu sa motorom u pozadini. To je bila ista osnovna ideja koju bi kompanija Porsche koristila u svom prvom automobilu, 356, a kasnije i 911.

"Ako bilo koga postavite ispred tog automobila i pitate ga šta je to, vjerovatno bi rekli" Porsche ", jer je to prilično očigledno", kaže Leslie Kendall, kustos u Petersen Automotive Museumu u Los Angelesu. .

Automobil će biti izložen na aukciji od strane RM Sotheby'sa sredinom avgusta u Montereyu, u Kaliforniji.

Kao najraniji sportski automobil Porsche, i sa direktnom linijom do današnjih 911, mogao bi koštati od 20 do 25 miliona dolara, tvrde stručnjaci iz Hagerty, kompanije koja osigurava automobile za aukcije. To bi ga učinilo najskupljim Porscheom ikada prodatim. Nema zapisa o tome da je Tip 64 ranije bio na aukciji, prema Hagerty-ju, i, s obzirom na jedinstvenost automobila, procjena njegove vrijednosti je teška. 
Najviša cijena ikad plaćena za Porsche na aukciji do sada je bila 14 miliona dolara plaćenih u 2017. za Porsche 917 trkaći automobil korišten u Steve McQueen filmu Le Mans, prenosi CNN. 

 

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.