20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Spasić: Svaki protivnik ima vrline i mane, sve ovisi o nama

Član Stručnog štaba bh. reprezentaciije Dragan Spasić na pres-konferenciji prije treninga osvrnuo se na dosadašnji tok priprema.

Na pitanje o zdrvastvenom stanju Seada Kolašinca, Spasić nije bio određen.

„To je pitanje više za doktora ili selektora Prosinečkog, ali mogu i ja odgovoriti, mada bih volio da takve informacije sačuvamo za sebe. Nismo još odlučili da li će Kolašinac igrati prvu ili drugu, ili obje utakmice. Vidjet ćemo, do utakmice ima još vremena. Moj zadatak, kao člana stručnog štaba, je da radim na pronalasku informacija o protivniku, šta se dešava u njihov taboru, imaju li problema. Isto je i kod Armenaca i Grka“ – kazao je Spasić.

- OGLAS -

Na pitanje o kvaliteti i načinu igre Armenije i Grčke, Spasić je također bio neodređen.

„Svaka ekipa igra onoliko koliko mu druga dozvoli. Armenci imaju svoje mane i vrline. Mi smo nešto uradili u prethodnoj godini u Ligi nacija, tako da imamo neku obavezu da nastavimo tamo gdje smo stali. Od nas zavisi da li ćemo im dozvoliti da pokažu te svoje vrline ili ćemo im napraviti problema i napraviti dobar rezultat“ – kazao je Spasić.

U osvrtu na prethopdna tri dana priprema Spasić je kazao da je prvi dan bio klasični, priprema za rad, te da su naredna dva radili na tehničko-taktičkim zadacima, i da će to nastaviti i danas.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA