Auto
Ovo je najskuplji Honda Monkey 125 na svijetu Nema sumnje da je standardni Honda Monkey 125 motocikl atraktivnog izgleda.
#

VIBA i nemački kompanija specijalizovana za 3D štampanje, SLM Solutions, podižu stvari na potpuno novi nivo svojim izuzetno ograničenim, ali i izuzetno skupim paketom – Jane Limited Edition.

Svijet 3D štampanja je uzbudljivo mjesto, koje nudi ogromne mogućnost, a stručnjaci širom svijeta na ovaj način prave gotovo sve, od prostetike do čitavih trkačkih motocikala.

Honda Monkey 125, koju vidite ovde, je i te kako lijepa, ali čini se da su njeni kreatori mogli još toga da urade.

"Na sajmovima 3D proizvoda, često vidimo dosta odštampanih dijelova, ali većina njih je samo za izložbu, tj. nije funkcionalna. Cilj našeg projekta je bio da pokažemo da 3D štampanje može da se integriše u proizvodni proces i da finalni proizvod može savršeno da fukncioniše", izjavio je osnivač VIBA-e, Jan Bakonji.

 

  

Objašnjavajući zašto su za projekat izabrali baš ovaj model, Bakonji je rekao:

"Monkey je izuzetno poznat model. Hteli da osmislimo potpuno drugačiju kreaciju, da priču zvanu Honda Monkey ispričamo na naš način."

Ta priča nije nimalo jeftina i za nju je potrebno izdvojiti oko 28.000 evra! U prevodu, to je potpuno nova Honda CBR1000RR-R SP i dosta dana na stazi.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.