Auto
Ovo su automobili koji će najčešće prijeći 480.000 km Istraživanje je pokazalo da će najdalje doći i najduže trajati veliki SUV-ovi, odnosno bolje rečeno terenci.
#

Istraživanje je pokazalo da će najdalje doći i najduže trajati veliki SUV-ovi, odnosno bolje rečeno terenci.

Naime, u novom godišnjem izvještaju analize 15,8 miliona vozila na američkom tržištu najdalje ide Toyota Land Cruiser, legendarni terenac. Studiju redovito provodi iSeeCars.com, a pokazala je da Amerikanci automobil imaju u vlasništvu prosječno 12 godina te s njim prikupe respektabilnu kilometražu.

Ukupni pobjednici

Ipak, kad se traže modeli koji će najdalje doći, stvari su prilično jasne. 15,7% od svih primjeraka modela Land Cruiser na američkim cestama prešlo je više od 200.000 milja, odnosno oko 322.000 km. No u SAD-u ih nema puno, prošle godine ih je prodano tek nešto više od 3500.

Idemo dalje. U top 5 ulaze još Toyota Sequoia (9,2%) na drugom mjestu, a slijede američki ponosi, Ford Expedition (5,2%) i Chevrolet Suburban (4,9 %). I konačno, na petom mjestu je jedan hibrid, i to SUV predznaka. Naravno, to je Toyota Highlander Hybrid s 4,2%, osjetno više od ukupnog prosjeka od 1%.

  / 

Gdje su europski modeli?

Gledano po segmentima, jedino su se dokazala dva europska modela. Nimalo čudno jer se europski modeli u Americi osjetno više štede. Ipak, BMW X3 je najbolji luksuzni kompaktni SUV, 0,2% ih je dosegnulo spomenutu kilometražu. Drugi je pravo iznenađenje. To je Audi TT, 4,1% od svih primjeraka je prešlo 150.000 milja, odnosno oko 241.000 km.

Sve ostalo su u pravilu japanski modeli, koje Amerikanci očito najviše voze, ali oni su i među pouzdanijima na tržištu.

  / 

A koji idu do pola miliona km?

300.000 milja ili 483.000 km prelazi osjetno manje automobila. Od svih obuhvaćenih ovom studijom opet je najbolja Toyota, i to opet Land Cruiser. 1,5% primjeraka je stiglo do spomenute kilometraže. Ljestvica je i dalje više-manje ista kao i kod manje kilometraže, a razlika je samo u postocima. Dakle, najveći cestovni nomadi su Toyota i Honda od japanskih marki te Chevrolet i Ford od domaćih.

 

  (Index.hr)
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.