12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

BBI banka donirala sredstva za kupovinu ultrazvuka ambulanti u Potočarima

Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI) donirala je 28.266,00 KM za kupovinu ultrazvučnog aparata za ambulantu u Potočarima. Incijativu za otvaranje ambulante kao i kupovinu UVZ aparata pokrenula je domaća nevladina humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-EMMAUS), a BBI banka se rado odazvala ovom pozivu i uključila u akciju kupovine ultrazvuka.

„Zahvalni smo BBI banci na ovoj donaciji kojom su pomogli kupovinu UVZ aparata za potrebe obavljanja specijalističkih pregleda u našoj novoizgrađenoj ambulanti u Potočarima. Ukupna vrijednost projekta kupovine UVZ aparata sa pratećom opremom je 58.266,00 KM, a BBI banka je sa svojom donacijom finansirala skoro 50 posto ukupne vrijednosti projekta. Ambulanta u kojoj pružamo usluge građanima Srebrenice i okolnih mjesta će moći sada pružiti još kvalitetnije specijalističke preglede. Osim građana i nas u MFS-EMMAUS-u ova donacija je obradovala i ugledne ljekare specijaliste sa UKC-a Tuzla i ljekare članove medicinske asocijacije BIMA, koji kao naši partneri i volonteri besplatno obavljaju sve preglede u ambulanti“, izjavila je Alema Mehić, koordinatorica za razvoj i saradnju MFS – EMMAUS.

„Ovakvi projekti iziskuju razumijevanje i aktivno uključivanje šire zajednice. Svako iz svoje uloge može pomoći i podići kvalitetu života i liječenja povratnika, stoga smo se mi kao banka prepoznali u ulozi donatora. Kada su nas pozvali iz Emmausa sa ovim zahtjevom rado smo se odazvali i  drago nam je da smo bili u prilici pomoći, te vjerujem da će ovaj aparat biti od velike koristi stanovnicima Potočara i Srebrenice“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI d.d. i pozvao druge institucije u državi da djeluju odgovorno prema najugroženijim kategorijama.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA