Auto
Predstavljen prototip brzog transportnog tunela u Los Angelesu Biznismen Elon Musk je predstavio prototip podzemnog tunela u Los Angelesu dizajniranog za veoma brzi transport automobila.
# Agencije

Tunel je trenutno dug svega 1,6 kilometara, ali je krajnji cilj izgraditi mrežu tunela kako bi se riješio problem hronične saobraćajne zakrčenosti. Modificirani električni automobili bi se spuštali u tunel te bi se transportovali brzinom do 240 km/h.

Tunel gradi Muskova kompanija Boring Company koja koristi najnaprednije tehnike.

Poznat kao šef kompanija Tesla i SpaceX Elon Musk je na predstavljanje stigao u Teslinom električnom automobilu modificiranom upravo za taj tunel.

U videu CNBC-a pogledajte kako je to voziti se ovim novim izumom.

 

 

Automobile će u mrežu tunela spuštati liftovi, a potom će biti smješteni na "šine". Muskov automobil je imao dva dodatna točka za poravnanje kako bi bio stabilan pri velikim brzinama te kako ne bi udario u bočne strane tunela.

Musk je rekao da će se vremenom dodaci vrijedni između 200 i 300 dolara moći fiksirati na bilo koji potpuno autonomni električni automobil, što će omogućiti korištenje u tunelu. Ti dodaci neće utjecati na normalno funkcionisanje vozila, jer će se moći uvlačiti i izvlačiti po potrebi.

Elonu još uvijek treba predstaviti tehnologiju koja će omogućiti transport vozila velikim brzinama kroz mrežu tunela.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.