Auto
Pritisak u gumama mjerite samo dok su gume hladne Ako ste dugo vozili automobil i planirate provjeravati pritisak u gumama, najbolje je ostaviti ga da stoji više od dva sata
# Agencija

Ako ste dugo vozili automobil i planirate provjeravati pritisak u gumama, najbolje je ostaviti ga da stoji više od dva sata, prenosi RevijaHAK.

O važnosti guma na automobilima nećemo previše. Uostalom, one su jedini dio vašeg vozila koji ima kontakt s cestom i značajno utječu na performanse. Zbog toga je savjet jedanput mjesečno kontrolirati pritisak u gumama pa čak i ako vam se vizualnim pregledom čini da je njihovo stanje uredno.

Još jedan važan savjet je – pritisak u gumama kontrolirajte kad su hladne, ako je moguće na vašem parkiralištu ili u garaži. Zagrijavanjem pritisak u gumama raste pa sigurno nećete dobiti ispravnu vrijednost.

Ako ste dugo vozili automobil i planirate provjeravati pritisak u gumama, najbolje je ostaviti ga da stoji više od dva sata, da se gume ohlade. Naravno, mnogi od nas će pritisak u gumama mjeriti na benzinskoj stanici pa to učinite što prije i nakon umjerene vožnje. Procjena je da se gume zagrijavaju na radnu temperaturu u prvih desetak kilometara.

Tvornički preporučene vrijednosti pritiska u gumama pronaći ćete u okviru vrata automobila ili u priručniku za uporabu vozila.

(autopress.hr)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.