Auto
Prva bh. kamp prikolica nagrađena na gotovo svim sajmovima Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Evrope i svijeta. Ova kamp prikolica specifična je po mnogo čemu
#

“Njena dužina je 7,2 metara a širina 2,4 metra. Ima i dnevni boravak koji mi jedini u svijetu imamo, dakle pored blagovaone imamo i dnevni boravak od 10 m2. Naša kupaonica je veća od ostalih i ima 3 m2. Debljina vanjske stijenke je 7 cm za razliku od 3,5 kod drugih prikolica, monolitna je, voda ne može ući u nju, zaštićena je od tuče”, kaže za BHRT Denis Kraljević, vlasnik firme „Derubis yachts“.

Prva bh. kamp prikolica u konkurenciji od 600 izlagača osvojila je priznanja na gotovo svim sajmovima u svijetu na kojim se pojavila.

“Biraju se najbolji primjerci na sajmu na kojem ima 600 izlagača. Biti kao što smo mi u Australiji bili proglašeni za najbolju kućicu je velika stvar. I među top pet svih izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu”, kaže Kraljević.

Denisa Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate. Tako je prije kamp prikolice, u Vitezu napravljena i prva bh. jahta.

Vlasnici kažu da posla imaju za čitavu sljedeću godinu. Ugovor su sklopili sa 20 poduzeća u svijetu. Proizvodnju namjeravaju povećati na 300 jahti i prikolica godišnje, a za to će im trebati proširenje proizvodnih kapaciteta.

Uskoro će, kažu, kamp prikolicu predstaviti u Sarajevu, gdje će Bosanci i Hercegovci iz prve ruke moći se uvjeriti kako izgleda luksuz proizveden u BiH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.