Auto
Sajam u Ženevi prkosi virusu korona - biće održan prema planu Zbog virusa Covid-19 već su otkazane ili pomjerene brojne međunarodne manifestacije.
#

Prema najnovijim informacijama, 90. međunardoni sajam automobila u Ženevi biće održan, kako je previđeno, od 3. do 15. marta. Prva dva dana rezervisana su za predstavnike medija, a posjetioci će najnovija dostignuća iz auto-industrije moći da vide od četvrtka, 5. marta, kada se kapije sajma otvaraju za širu publiku.

Organizatori su u srijedu održali još jedan sastanak u svjetlu novonastalih okolnosti kada je riječ o širenju epidemije virusa korona na ovaj dio Evrope, uključujući sjevernu Italiju, Austriju, Francusku, Njemačku, ali i prvi zabilleženi slučaj obolijevanja u Švajcarskoj.

Uprkos tome, odlučeno je da se s pripremama za održavanje auto-salona nastavi prema planu, kao i da će "nastaviti da redovno prate i preispituju situaciju".

Prethodno su organizatori najavili da će unaprijediti mjere u pogledu održavanja higijene i dezinfekcije i zatražili od izlagača iz rizičnih oblasti u svijetu da ne dolaze u Ženevu ukoliko su u posljednje dvije nedjelje imali neki od simptoma koji bi ukazivao na moguću zarazu virusom korona.

Posjetiocima i učesnicima ove sajamske manifestacije savjetovano je da redovno peru ruke rastvorom na bazi alkohola ili nekim drugim dezinfekcionim sredstvom i da ne prilaze ljudima koji izgledaju bolesno na manje od jednog metra. Takođe, savjetuje se da izbjegavaju da dodiruju oči, nos i usta.

Zbog epidemije virusa korona već je odložen Sajam automobila u Pekingu, koji trebalo da bude održan u aprilu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.