Auto
Savjet: Popis 10 najvažnijih stvari koje trebate imati kada idete automobilom na godišnji odmor S obzirom na to da se mnogobrojni još spremaju na godišnji odmor tijekom ljetnih mjeseci, na cestama u zemlji i inozemstvu, bit će stotine hiljadaautomobila.
# automobili.klik.hr

Sitnicama, koje mogu olakšati vožnju, a koje se najčešće zaboravljaju pripadaju sunčane naočale, voda, odnosno piće i glazba. Goodyear je pripremio popis deset stvari koje je na dugome putu poželjno imati autu da bi vožnja bila ugodnija. 

1. Sunčane naočale

  / 
Vožnja s naočalama je udobnija i sigurnija ako se vozite prema osunčanim krajevima i zato je dobro da su uvijek nadohvat ruke.
 

2. Muzika

automobili.klik.hr / 

Ako putujete u inozemstvo, prijeći ćete barem jednu ili dvije državne granice. To također znači traženje radiopostaje s odgovarajućom muzikomi što manje pričanja što vrlo brzo može postati prava noćna mora. Da biste to izbjegli, unaprijed pripremite omiljenu muziku i uživajte u vožnji.

3. Piće

automobili.klik.hr / 

Unaprijed pripremite odgovarajuće piće koje će vam biti u blizini kada je potrebno osvježenje što doprinosi boljoj koncentraciji u vožnji.

4. Novčanik s gotovinom i karticama

automobili.klik.hr / 

Neka uvijek bude uza vas. Tako ćete sve vrijeme imati uza sebe važan dio imovine, a osim toga brzo ćete ga moći izvući kad bude trebalo nešto platiti, na primjer cestarinu.

5. GPS i/ili karta

automobili.klik.hr / 

GPS uređaj uključite već prije vožnje kako bi dodatno uštedjeli na vremenu putovanja kao i mogućnosti da se krećete krivom rutom. Ako se služite zemljovidom, pregledajte put prije polaska.

6. Vrećica za smeće

automobili.klik.hr / 

To je jedna od stvari koja se najčešće zaboravlja, a vrlo je korisna na dugom putu za odlaganje smeća.

7. Komplet prve pomoći

automobili.klik.hr / 

Obavezan je u svakom automobilu; provjerite je li na odgovarajućem mjestu u vašem automobilu u slučaju da će ga biti potrebno upotrijebiti na putu.

8. Fluorescentni prsluk

automobili.klik.hr / 

U većini europskih zemalja pripada obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu.

9. Fotoaparat i videokamera

  / 

Svi smo se našli u situaciji kad smo nešto željeli slikati, a fotoaparat nije bio pri ruci.

10. Rezervni ključevi

automobili.klik.hr / 

Držite ih u džepu. Nećete biti prvi vozač koji je ostavio ključeve u automobilu koji se automatski zaključao. Rezervni ključ u džepu može spasiti vaše putovanje.

 
 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.