Auto
Stigla osvježena Fiesta Vizuelne korekcije na Fiesti uključuju drugačiju prednju masku, kao i dotjerana LED svjetla i branike. Sem toga, neke verzije će dobiti i alu točkove novog dizajna (od 17 i 18 inča), a tu je i šira paleta boja.
#

Popularni supermini je redizajniran i unaprijeđen na polovini životnog vijeka kako bi sadržao svoje mjesto prvi vrhu prodaje u B segmentu. Prve isporuke kupcima počinju početkom sljedeće godine, a cijena će biti neznatno viša nego do sada.

Vizuelne korekcije na Fiesti uključuju drugačiju prednju masku, kao i dotjerana LED svjetla i branike. Sem toga, neke verzije će dobiti i alu točkove novog dizajna (od 17 i 18 inča), a tu je i šira paleta boja.

U unutrašnjosti su moderni multimedia sistem i 12.3-inčna digitalna instrument tabla.

Jednolitarski Ecoboost trocilindraš je dostupan sa 125 ili 155 KS, zajedno sa integrisanim starter generatorom koji pruža veći obrtni moment prilikom ubrzanja. Blagi hibrid je standardno uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, dok je slabija verzija opciono dostupna i sa sedmostepenim automatikom.

Jedina konvencionalna pogonska jedinica jeste benzinac sa 100 KS koji dolazi isključivo sa ručnim mjenjačem. Na vrhu ponude se nalazi Fiesta ST, čiji je 1,5-litarski benzinac unaprijeđen kako bi se maksimalni obrtni moment povećao sa 290 na 320 Nm, dok je snaga ostala ista (200 KS).

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.