Auto
Svi prave stanice za punjenje, a Nissan stanice za pražnjenje (VIDEO) Sve je više stanica za punjenje električnih automobila u svijetu, pa je samim tim porasla i potražnja za takvom vrstom vozila.
#

Japanski proizvođač automobila Nissan odlučio je da umjesto stanice za punjenje napravi stanicu za pražnjenje električnih automobila.

I prije nego što pomislite da su u Nissanu poludjeli, valja znati da su dobili "Da" od japanske vlade, a evo o čemu se tu zapravo radi.

Nissanovi električni automobili, prije svega Nissan Leaf, mogli bi da postanu hitni izvori električne energije u slučaju katastrofe. Zato je japanska vlada potpisala ugovor sa Nissanom da u slučaju katastrofe vlasnici Nissan Leafa dođu do stanice za pražnjenje i "doniraju" dio svoje električne energije.

Zasad je stanica za pražnjenje postavljena u blizini Nissanovog paviljona u Jokohami i vlasnici Leafa svojom strujom zapravo plaćaju parkiranje.

Iz Nissana ističu kako im nije cilj da u potpunosti isprazne baterije svojih automobila i tako onemoguće vozačima siguran povratak kući, već da uzimaju samo mali dio energije, koristeći tehnologiju Energy Storage.

U Nissanu vode računa i o starim baterijama koje više nisu dovoljno snažne za automobile, ali još nisu za bacanje. Takve baterije preuređuju se i postavljaju kao baterijske svjetiljke koje potom osvjetljuju ulice.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.