Auto
Svi u minusu, Tesla u plusu: Pogledajte prodajne rezultate na kineskom tržištu U Tesli mogu biti izuzetno zadovoljni novim startom na kineskom tržištu.
# Tesla Motors

U Tesli mogu biti izuzetno zadovoljni novim startom na kineskom tržištu.

I dok se tržište polako oporavlja, prodaja Tesle je u novom zamahu. Nošena domaćom proizvodnjom, Tesla Motors je u ožujku drastično povećao prodaju. Kako javlja konzultantska kuća LMC Automotive, broj registracija je u ožujku skočio na 12.709 primjeraka, što je skok od nevjerojatnih 450% u odnosu na 2314 registriranih primjeraka u veljači. 

Pritom valja imati na umu kako je prodaja u veljači na kineskom tržištu pala za 79%, s 1,5 miliona na 310.000 primjeraka. Pad se nastavio i u ožujku, i to s 2,52 miliona na 1,43 miliona primjeraka, što je 43,4% manje u odnosu na isto razdoblje lani. Kineska asocijacija proizvođača automobila ipak ocjenjuje stanje povoljnim zbog rasta u odnosu na veljaču, i to od 355%.

Podsjetimo, Teslina gigatvornica u Šangaju je stala s proizvodnjom na samo dva tjedna, a neprekidno radi od drugog tjedna u veljači. Također, trenutno rade na proširenju asortimana za Model 3 za potrebe lokalnog tržišta.

(Index.hr)

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.