Magazin
"Tajni život kućnih pomoćnica": Pet zanimljivosti o potresnom i predivnom filmu Jednu od svojih najboljih i najupečatljivijih uloga Emma Stone odigrala je u potresnoj i predivnoj drami "Tajni život kućnih pomoćnica" iz 2011. godine.
# Agencije

Emma danas slavi 30. rođendan, a to je dobra prilika da vam otkrijemo zanimljivosti o priči čija se radnja zbiva u Mississippiju 1960-ih godina za vrijeme buktanja pokreta za ljudska prava.


1. Film "Tajni život kućnih pomoćnica" baziran je na knjizi autorice Kathryn Stockett štampane u tri miliona primjeraka. Na listi bestselera New York Timesa knjiga je provela čak 103 sedmice, od toga šest na prvom mjestu.  Kathryn Stockett izdavači su odbili čak 60 puta prije nego što je knjiga napokon objavljena.  Autorica knjige nakratko se i pojavljuje u filmu kao jedna od dama na sastanku kod Hilly Holbrooks u 53. minuti filma.

2. U filmu se to ne spominje, ali u knjizi je otkriveno kako je Eugenia (Emma Stone) dobila nadimak Skeeter. Kada se rodila imala je tanašne duge nogice zbog čega je njen stariji brat rekao da izgledao kao Skeeter (mosquito što znači komarac).


3. Glumica Viola Davis, koja tumači glavnu ulogu, sluškinju Abilene Clark, priznala je da nije zadovoljna načinom na koji je tema filma bila obrađena. Smatra da realnost toga doba ipak nije prikazana onoliko surovom koliko je zaista bila.


4.  Bilo je planirano da Katy Perry dobije malu ulogu u filmu,  ali pjevačica je ulogu morala odbiti jer je bila okupirana izlaskom svog albuma "Teenage Dream".


5.  Na 84.  dodjeli nagrada Oscar Octavia Spencer osvojila je zlatnog kipića za najbolju sporednu glumicu za ulogu Minny Jackson u ovom filmu koji je imao još tri nominacije:  za najbolji film, za najbolju glumicu (Viola Davis) te još jednu za najbolju sporednu glumicu (Jessica Chastain).  U filmu je glumilo čak šest oskarovki:  Viola Davis,  Emma Stone,  Octavia Spencer,  Mary Steenburgen,  Allison Janney,  Sissy Spacek.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.