Auto
Tesla počeo da obara rekorde i na trkačkim stazama Američki proizvođač saopštio je da je unaprijeđena verzija električne limuzine Model S na čuvenoj kalifornijskoj stazi Laguna Seka ostvarila najbolji rezultat u klasi sedana sa 4 vrata.
#

Uprkos zadivljujućim performansama Tesla automobila na papiru, mnogi smatraju da ova vozila nemaju šta da traže na trkačkoj stazi. Američki proizvođač odlučio je razuvjeri "neverne Tome".

Iz Tesle navode da je prototip Model S "Plaid" obišao krug na stazi Laguna Seka za 1 minut i 36,55 sekundi i tvrde da je to za čitavu sekundu bolje vrijeme od dosadašnjeg rekorda staze u klasi limuzina sa 4 vrata.

Ovaj rezultat predstavlja veliko ohrabrenje  s obzirom da Tesla želi da pokaže da može da se nosi sa konkurencijom u vidu nedavno predstavljenog Porschea Taycan i na trkačkoj stazi.

Osim toga, ovim je Tesla potvrdio da radi na visokoperformansnoj verziji Modela S, koja nosi oznaku "Plaid". Prvi čovjek Tesle, Ilon Mask, otkrio je na Twiteru da se pogonski sistem Modela S "Plaid" sastoji od tri elektromotora.

Nakon završetka razvoja ovog sistema, "Plaid" će biti ponuđen kao doplatna opcija na Modelu S, Modelu X i novom Tesla Roadsteru.

Mask je obećao da ukupna cijena Modela S sa ovom dodatnom opcijom neće biti veća od konkurencije (pretpostavlja se da je mislio upravo na Porsche Taycan). "Plaid" će kupcima biti ponuđen u drugoj polovini 2020. godine.

Inače, prototip Modela S "Plaid" nedavno je viđen i na Nirburgringu, što je Mask i najavio početkom septembra, nakon premijere Porschea Taycan.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.