5.5 C
Sarajevo
19.03.2024

Manifestacija posvećena ubijenoj djeci opkoljenog Sarajevo 9. maja

To je najavljeno na sastanku predsjedavajućeg Skupštine KS-a Elmedina Konakovića i ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Zinete Bogunić s predsjednikom Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Fikretom Grabovicom.

– Ukoliko postoji simbol koji će prikazati realnu sliku rata onda je to sigurno činjenica da je u našem gradu ubijeno 1.600 dječaka i djevojčica, zbog čega želimo da mi ovom datumu damo adekvatan značaj, a ne da nam o tome govore drugi – poručio je Konaković.

Istakao je kako u historiji ratovanja nije zabilježeno da je u jednom gradu ubijeno toliko djece, te da bez sjećanja na njih i promovisanja istine neće biti ni građana BiH.

- OGLAS -

– Taj dan i časovi u školama bit će skraćeni, kako bi što više djece došlo i čulo šta se desilo njihovim vršnjacima – navela je ministrica Bogunić.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. je kazao da na taj dan osjeća beskrajnu tugu što više nema njihove djece, ali i ponos jer se na dostojanstven način uvijek obilježi sjećanje na njihov lik, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA